יום רביעי, 29 באוגוסט 2012

לא רק גוגל! קידום במנועי חיפוש חלופיים

לאחר טענות רבות כנגד חברת "גוגל", בעיקר אחר עדכון האלגוריתמים: "פינגווין" באפריל 2012 (וכמה עדכונים נוספים קטנים אחריו) ו"פנדה", שלפי טיעוניהם/ן של מקדמי/ות אתרים רבים/ות הזיקו לדירוגי האתר במנועי החיפוש והשפיעו לרעה על התנועה לאתר.  החלטתי, למרות האופטימיות שיש לי לגבי מנוע החיפוש- גוגל, שאין טעם לשבת על שמרים ולראות איזה צד צודק.. צריך למצוא אלטרנטיבות לימים גשומים בקידום אתרים באינטרנט.

*את דעתי בנושא פינגווין תוכלו לקרוא בהמשך (קישור לכתבה על פינגווין)

ואז, בעצם מאחורי סיבת כתיבת פוסט זה, נתקלתי בכתבה מעניינת בנושא והחלטתי לשתף את קוראי הבלוג הנ"ל עם עקרונות הכתבה (קישור לכתבה באנגלית). הכתבה מנסחת צעדי קידום אתרים בסיסיים במנועי חיפוש כמו Baidu, Yandex וnaver, לדוגמא.
אם אתם לא מפחדים לחקור טריטוריות ,שווקים ומנועי חיפוש חדשים - אזי הפתרון. ומכיוון שניתן להשיג תוכן איכותי ברוסית, סינית וקוראנית, יחסית בזול. הפוסט הזה הוא בדיוק בשבילכם/ן.

  עבודת SEO בסיסית במנוע חיפוש Baidu:

  •  "פינגווין" עדיין לא הגיע לBaidu. מה זה אומר? שאפילו 'הצפת לינקים' (מה שהייתה שיטה פופולרית בנישת קידום האתרים בשנת 2005) יכולה להיות שיטה לגיטימית בבאיידו. במנוע החיפוש הפופולרי בסין, הכמות היא הקובעת (לעומת איכות הלינקים שהעדכונים האחרונים של גוגל שמים עליו דגש!) - כיוון שמתישהו, גם לbaidu יגיע פינגווין - לא מדובר באסטרטגיה לטווח הרחוק, אלא נכון לרגע זה.
  • אלו שגולשים/ות באתרים בינלאומיים וקוראים/ות עדכונים בנושאי SEO מכירים/ות את המשפט הזה כבבת עינייהם/ן: content is the King! במנוע החיפוש baidu, הדגש הוא בהחלט על התוכן - עדכון "פנדה" אכן הגיע לשם, באיידו מאוד בררן בנושא הזה (השתמשו בסינית מופשטת, כשפת אתר ולא בסינית מסורתית), לכן התוכן הוא האליה.
  • קודי META עדיין קיימים בבאיידו, אפילו קוד המטא-קיוורדס (Meta Keywords) לכן, מירוץ הקידום הוא הרבה יותר קל.
  • הדגשת מילות חיפוש בתוכן מתקבלת בברכה
  • קישורים פנימיים מבורכים
  • קניית תחום (דומיין) ושרתים סיניים (מקומיים) ידחפו את האתר קדימה בצורה מקומית (מה שלא קורה בקידום בגוגל)
  • למרות שזה לא ממש בא יד ביד עם הדרישות של באיידו, יצירת URLs ב-PInYin הוא ידידותי למשתמש ולכן עדיף.
  • מבחינה של רשתות חברתיות, הפוקוס הוא על Weibo ועל Baidu Share ולשם תתמקדו. 
  • ה"עכבישי רשת" של באיידו עדיין לא מספיק מתוחכמים כמו אלו של גוגל וסינית היא שפה שיותר קשה לעכבישי הרשת הללו לקרוא. על מנת להקל עליהם, תשמרו על קוד האתר נקי ועל "בריאות" האתר מעודכנת (היפטרו מדפים וקישורים מתים באופן תדיר וכדומה). 
ולאחר שהקמתם אתר בסינית.. להלן כלים ראשוניים לאסטרטגיית הSEO שלכם: בקשת אינדוקס URL במנוע חיפוש Baidu, כלי מחקר מילות מפתח של Baidu והאינדקס של Baidu.


עבודת SEO בסיסית במנוע החיפוש Yandex: 

  • מי שלא מכיר את הביטוי, החשוב עד מאוד, בנישת ה- SEO. ה- PR  (דירוג דף מבחינת "פופולריות לינקים" - page rank) של גוגל.. נא לרוץ לקרוא עליו, עכשיו! כאן, ב- yandex קוראים לזה: TIC. ההבדל הוא, שבבניית קישורים לאתר, ה-TIC אכן משנה.
  • יתרון יחסי של yandex, לעומת מנוע החיפוש של גוגל - לעולם לא יהיה כאן "עונשין" (Penalty) ששווה ערך לזה של פינגווין. yandex לעומת גוגל, פשוט הפחית את החשיבות של מהות ה"ספאם".
  • גם כאן, לא ניתן להתחמק מיצירת תוכן איכותי וטוב. על מנת להניב אחוז המרה גבוה, תוכן טוב יגרום ליאנדקס לאנדקס את אתרכם/ן טוב יותר
  • yandex עקשן לגבי דקדוק השפה, אז תדאגו שרמת שפת הרוסית של התוכן היא גבוהה וללא טעויות
  • דירקטוריז (directories) כלליים ללקוחות קצה ו'הודעות לעיתונות' הם כלים אפקטיביים בקידום ביאנדקס. הדירקטוריז של  Yandex Catelog ו- mail.ru שווים את זה שתתאנדקסו בתוכם, כי יש להם משקל רב.
  • טקסטי העוגן (היפר-לינק) צריכים, כמו בגוגל להיות מגוונים ורלוונטים, אך יאנדקס הרבה יותר גמישים במדד זה
  • בריאות האתר (כמו בbaidu) חשובה נורא
  • ליאנדקס יש פנדה, אז תמנעו מתוכן כפול ו"מילוי" מילות מפתח. 
  • לא ניתן להגיע לפסגת הדירוגים באמצעות שימוש בשיטות ספאם במנוע החיפוש yandex, אבל זה לא הולך לגרום לכם לעונשים בשלוש השנים הקרובות. 
כלים בסיסיים לקידום אתרים ביאנדקס: כלי מדידת TICכלי בעלי האתרים של yandex (בדומה לGoogle webmaster tools),  כלי Sprav Yandex (בדומה לGoogle Places), אינדקס האתרים של יאנדקס (בדומה לDMoz של גוגל),   אינקדס האתרים של ספק האימייל הגדול ביותר ברוסיה mail.ru, אינקדס יאנדקס לחוות דעת של לקוחות, אפליקציית שיתוף ברשתות חברתיות של יאנדקס ואינדקס נוסף של Rambler - מאגר אינדוקסים של אתרים גדול ברשת הרוסית וכמובן, בל נשכח את סרגל הכלים של יאנדקס למידע SEO להורדה אל הדפדפן פיירפוקס (מוזילה) שלכם/ן.


מקווה שפוסט זה פתח ביעילות את ההבדלים בקידום אתרים במנועי חיפוש מעט שונים ממה שהכרנו עד כה. כזכור, גם השוק הסיני וגם השוק הרוסי, הם שווקים יחסית חדשים מבחינת שיווק אינטרנטי וקידום אתרים (לשוק הבינלאומי) ולכן מייצגים המון פוטנציאל לאותם מקדמי/ות אתרים שנואשו מהעדכונים של גוגל ולאלו המחפשים/ות שווקים חדשים הרחוקים מענקית החיפוש.


יום רביעי, 22 באוגוסט 2012

סקר תעשיית SEO - דגשים

חברת קידום האתרים וכלי אופטימיזציה המוצלחת עד מאוד (ואחת מהפייבורייטס של כותבת בלוג זה)  SEOMoz פרסמה לאחרונה את תוצאות הסקר שהריצו בשיתוף עם חברות נוספות מהתחום בקרב משתמשיה. סקר 2012 לתעשיית SEO ושלל ירקות.. בין כל מעל 10,000 משיבי/ות הסקר נאסף מידע רלוונטי לגבי "דרכי הפעולה" שהמשיבי/ות נוקטי/ות במהלך מערך קידום האתרים שלהם, את שייכותם/ן לנישה ועוד ועוד ועוד... את תוצאות הסקר: תמצאו בקישור הזה. ואת האינפוגרפיק המושקע תמצאו כאן.

אבל בואו נתמקד במה שרלוונטי לנו, מתוך תוצאות הסקר (כזכור הוא נערך בין 10,000 איש בעיקר מארה"ב, אנגליה, קנדה ושאר העולם) מיהו/י ה"מקדם/ת הטיפוסי/ת"?  47% ממוקמים בארה"ב, 77% מהם הם גברים, כאשר 46% בין הגילאים 26-34. 18% עובדים/ות בחברות קטנות (בין 2-5 אנשים בחברה), 23% בעלי/ות ניסיון של 3-5 שנים בתחום הonline marketing, כאשר 35% התחילו בתור מקדם/ת בתוך חברה ו- 46% עובדים/ות כרגע בתוך חברת שיווק/קידום.
(כחשוב לציין שאחוז הנשים שענו לסקר השנה הוא רק 22.7%) 

למרות שתעשיית קידום האתרים מתפרשת על יותר ויותר תחומים ורבדים שונים (במסגרת עבודת הקידום), כאשר המחשבה הטבעית הייתה שכל אדם יתחבר אל הנישה מתוך עולם זה ו"יתמחה" בה, התוצאה בפועל מגלה כי יותר ויותר אנשים בוחרים ל"הכליל" את עבודתם ולפעול בכל רבדי עבודת הקידום לעומת הנטייה להתמחות בתחום ספציפי בתוכה.

מה חברות הקידום מציעות ללקוחותיהן?

    92% Search Engine Optimization
    82% Analytics
    71% Link building
    71% Content marketing
    70% Social Media and/or Community Management

ואלו 10 הפעולות הנפוצות ביותר בקידום אתרים/ברנדים (inbound marketing): 

1. 76% Social - Set up/ran a Facebook business page
2. 74% Analytics - Analyzed/tracked site speed and page-load times
3. 69% Competitive - Analyzed competitors' back-links for opportunities
4. 64% Competitive - Analyzed competitors' content for inspiration/opportunities
5. 64% Social - Set up a Google+ business profile
6. 63% Analytics - Analyzed [not provided] data in Google Analytics
7. 59% Content - Started a new blog or invested heavily in blogging
8. 58% On-page - Used rel="canonical" to control duplicate content
9. 57% Analytics - Employed conversion tracking to improve ROI
10. 55% SEO - Focused on Local SEO: Google Places, local keyword targeting, etc.

ולגבי התוכן? 




מהו התקציב החודשי




וכמה מתוקצב לתוכנות וכלי עזר וכדומה בתשלום לקידום אתרים?




ותקציב שיווקי:




וכמובן, החלק הכי מעניין של הסקר, הכלים הנפוצים ביותר לשימוש תעשיית SEO:

5 כלי האנליזציה הנפוצים ביותר בין המשיבים/ות:

 93% Google Analytics
    16% WordPress Stats
    13% Omniture
    9% CrazyEgg
    7% Compete

5 כלי מחקר מילות מפתח הנפוצים ביותר: 


    88.3% Google AdWords
    58.6% Google Insights
    20.2% SEMRush
    16.7% Wordtracker
    13.9% Raven

5 כלים לשיווק תוכן והפצה: 

  74% Twitter
    53% LinkedIn
    45% Google's Insights for Search
    31% StumbleUpon
    31% Google Reader

5 הכלים הנפוצים ביותר לאופטימיזציית המרה 

    73% Google Website Optimizer
    18% CrazyEgg
    16% Pingdom
    11% ClickTale
    8% KISSmetrics

5 הכלים הנפוצים ביותר לאחסנת וידאו: 

    75% YouTube
    30% Vimeo
    23% Facebook
    15% Google+
    11% Self-hosted

10 הכלים (בתשלום) הנפוצים ביותר בקרב מקדמי/ות אתרים: 

    55% SEOmoz & Open Site Explorer
    17% Majestic SEO
    17% Raven
    13% SEMRush
    10% Screaming Frog
    9% Market Samurai
    8% Advanced Web Ranking
    8% Link Assistant, Rank Tracker, etc.
    7% Wordtracker
    7% Spyfu

*הערה: SEOMoz מבקשת לציין שהסקר במקור מקודם על ידה ולכן, אנא שימו לב שהנתון המקושר ל-55% יכול להיות הטייה. 


10 הכלים (לשימוש חינמי) הנפוצים ביותר: 

    83% Google Webmaster Tools
    47% SEOmoz & Open Site Explorer*
    42% Bing Webmaster Tools
    41% Firebug
    31% Majestic SEO*
    28% Yahoo! Site Explorer
    26% Xenu
    22% SEOBook Tools*
    19% Screaming Frog*
    18% Hubspot Grader*

*בנוסף לגרסאות חינם, קיימות גם גרסאות בתשלום. 


10 ערוצי מדיה חברתית הנפוצים ביותר:

    88% Facebook
    83% Twitter
    55% Google+
    49% YouTube
    47% LinkedIn
    47% Blogging
    21% Pinterest
    9% StumbleUpon
    5% Tumblr
    5% Flickr


הערת כותבת הבלוג: את התמתחותי בתחום קידום האתרים עשיתי ברשת האינטרנט הבינלאומית, לכן הכלים השונים שמוזכרים כאן הם חלק בלתי נפרד מתהליך המערך SEO שבו אני פועלת ביום-יום. אנא אם יש לכם/ן בקשות לסקירות כלים מסויימים השאירו כתגובה ואנסה להענות להן במהרה.


אנא הרגישו חופשיים לתת את חוות הדעת שלכם/ן, את הכלים, רשתות החברתיות, כלי הפצת תוכן וכדומה האהובים עליכם/ן..  מה כן הייתם רוצים לראות בתוצאות הסקר הזה?




יום רביעי, 15 באוגוסט 2012

מלחמת פייסבוק בגוגל

שנים (מילולית) שלא כתבתי כאן.. אבל פתאום רוח מוזרה של שינוי בתנאים של פייסבוק החליטה להביא אותי לחזור לבלוג ולהביא בפניכם את החדשות הבאות.. פייסבוק יצאה במדיניות חדשה ומוזרה (אפשר לציין) כנגד גוגל - אפשר לקרוא לזה טמטום, כי מניסיון של מעל 4 שנים בקידום אתרים ועבודה הרמונית איכותית עם ענקית מנועי החיפוש - גוגל.. .פתאום גיליתי כי פייסבוק נוקטת ב"סנקציות" נגד השימוש במוצרים ובשירות החינמי שגוגל מאפשרת למשתמשיה (על זה עוד נפרט ונדבר במהלך כתבות הבלוג הזה).. למה? לא ברור.. אולי מלחמות אגו, אולי מלחמות מסיבות אחרות.. או כמו שנאמר, במאמר סגור, לכאורה כמובן, רצון של צוקרברג ועמיתיו להכנס ראש בראש עם גוגל לזירת איסוף התוכן..

אבל ההבדל ניכר, בעוד גוגל משתמשת במידע שנאגר משימוש משתמשיה בעיקר לאופטימיזיית מוצריה ואינדוקס יותר נכון של חווית המשתמש והאתרים ברשת הגלובלית והמקומית, כולל הפרסום הממומן שמוצג (פרסום אפקטיבי וייעודי). פייסבוק דוחקת את המשתמש או מכריו לחשיפת המידע אודותיהם לשימוש פרסומי בעיקר (אם לא רק) גם לצדדים שלישיים בעוד שהיא פוגעת במפרסמים (גם המשתמשים בשירות הפרסום הממומן שלהם בתוך הרשת החברתית וגם לאלו שמריצים דפי חברה באופן פעיל)

לאחרונה פורסם כי מפרסמים רבים המשתמשים בשירות הפרסום המקוון של הרשת החברתית גילו כי 80% מהקליקים המפורסמים בתוצאות האנליטיקס של הקמפיין שלהם הם בעצם 'בוטים' (רובוטים וירטואלים ולא קליקים שנוצרו על ידי גורם אנושי)  לקריאה נוספת בנושא: כתבה מאתר ניוזגיק: הפרסום בפייסבוק תחת ביקורת
ככל הידוע לי, העבר הפרסומי של גוגל לא מכיל טענות כבדות כאלו.  צעד כזה (עדיין בחקירה), אם הוא נכון הוא בעייתי בעולם וירטואלי שצועד בצעדי ענק לקראת יצירת קוד אתי לשימוש ומניעת נזק למשתמשים.
אחרי סערה זו, מפרסמים רבים עזבו את הפרסום המקוון ברשת החברתית פייסבוק, וחלקם גם את הרשת החברתית בכלל והיגרו את מכולתם לאלטרנטיבות שפויות - גוגל פלוס (שרות אחר של גוגל) רק נהנה מההתנהגות הסוררת והבריונית של צוקרברג וחבריו.

מה עכשיו? הבוקר גיליתי, לאחר שיחת מעמיקה עם שותפה בתחום (מקדמת אתרים בעצמה) שבעת שעידכנה את הדף "ברנד" של חברה חדשה מרעננת באזורנו  Vilis IL, היא נחשפה ל"פגע" חדש.. פייסבוק חוסמת את השירות קיצור הלינקים, הידוע לכולנו לטובה, פרי יוצרם של חברת גוגל: goo.gl (תמונת מסך מצורפת) בטוענה כי מדובר ב"ספאם" או דבר מזיק אחר.


אך, חברתי לא נשברה, לאחר ההלם הראשוני, ובעצת עמיתיה ניסתה שירותים אחרים כמו tinyurl.com  או לשים את הלינק (המאוד ארוך) לבדו.. וההודעה הזדונית שחסמה אותה מלקשר לינק דרך שירות קיצור הלינקים של גוגל - לא הופיעה במקרים האחרים. לא רק זה.. אלא שמקישור מקוצר http://tinyurl.com/xxxxx הוא נהפך ל"מאובטח" בחסות פייסבוק, והשתנה בפוסט ל: https://tinyurl.com/xxxx

אז כרגע המחשבה היא שפייסבוק כנראה שוקדת על פיתוח או קניית שירות קיצור לינקים (השירות הנפלא והאסתטי למקדם האתרים שמאפשר ניראות טובה יותר וחוסר סרבול בפרסום פוסטים באינטרנט וברשתות החברתיות) ואם זאת הכוונה, אז מאברוק להם.. אבל תחרות אף פעם לא הייתה מילה גסה, בעיקר לא באינטרנט.. ואין סיבה שיחסמו שירות אחד (שידוע כ"לא זדוני") בעוד שיאפשרו פעילות של שירות אחר במקום.

מחשבה שנייה, פייסבוק יוצאת 'ראש בראש' כנגד גוגל.. למביני עניין ובעיקר לאנשים שניחנו עם ראיית SEO אפשר לומר כי הקרב אבוד מראש.. פייסבוק נוקטת שיטות פעולה של דור האינטרנט הראשון, הם נוקטים במונופוליות (לדוגמא אחרת אך רלונטית: המקרה הנורא שקרה עם אינסטגרם) ובבריוניות.. גוגל, בשלהם.. כרגיל, ללא מפריע מתקדמים עם האבולוציה האורגנית של האינטרנט. הערת שוליים קטנטנה: אם זה לא הצליח למאסטר המונופול, ביל גייטס להכחיד את גוגל, למה לעזאזל מארק צוקרברג חושב שזה יצליח לו?!

היתרון היחסי של גוגל (אחד מהם) הוא שהם תמיד צעדו יד ביד עם אנשי קידום האתרים (מי שאומר אחרת פשוט לא קידם אתרים בצורה "נקייה") נכון, העדכונים שלהם מטילים צל גדול ואימה על רוב אנשי התחום של קידום אתרים, אך בסופו של דבר, לא ניתן לחלוק על העובדה הנפלאה - כשגוגל אוהב את אתרכם - הוא יקדם אתכם כלפי מעלה.
העדכונים האחרונים של גוגל מתייחסים לאיכות התוכן ושמים דגש על ייצרני התוכן האיכותיים. המטרה היא לסנן אתרים ש"מעתיקים" תוכן או שפוגעים באיכות חווית המשתמש התר אחרי מידע ומקורות ידע חדשים.
פייסבוק, בתור רשת חברתית בזירה העולמית של קידום אתרים, היא לא יותר מערוץ קידום נוסף (אחלה ערוץ, אבל רק ערוץ) ולעומת פייסבוק, גוגל מעולם לא "חסמה" תוצאות חיפוש או פרסום דרך הרשת החברתית לעומת השנייה.

לסיכום: הגיע הזמן לכל הספקנים לפתוח גם דף חברה בגוגל פלוס
לא רק שפייסבוק התחילה "להעלים" את עדכון סטטוטים של דפים מהפיד של היוזר (למרות שלחץ "לייק" על דף המוצר) <--- הפתרון לזה הוא פשוט תהפכו פוסטים חשובים לhighlight בטייםליין של דף החברה.
פייסבוק לאחרונה נוקטת יד נוקשה עם המפרסמים (גם בפרסום הממומן וגם בדפי התוכן השיווקי) וגוגל מאז ומתמיד אפשרה דרכי פעולה לאלו המפרסמים תוכן שיווקי (כל עוד הוא נעשה בבהירות ובכנות למשתמש) - קשה לי לחזות את עתיד פייסבוק, אבל לאחר התבוננות בצעדייהם האחרונים לא ברור אם הצלחתם תמשיך כשהייתה. בתור צפוה מהצד, קשה לי להבין את המדיניות החדשה שלהם, ועוד יותר קשה לי להבין את האנטוגיניזם שהם יוצרים כלפי מפרסמים ומפיצי תוכן אחרים.